hier kan uw advertientie staan

let op

Door het afhaken van Wilko is dit ptoject helaas niet doorgegaan. Maar als er zich een nieuwe vrijwilliger meldt, ben ik nog steeds bereid om dit avontuur aan te gaan.

Maarten

introduktie
Pelgrim op wielen
is de titel van een documentaire over een invalide man die de veelbelopen pelgrimstocht van Amsterdam naar Santiago de Compostela ALLEEN maakt, per elektrische rolstoel!Maarten Meulendijks heeft een zeldzame spierziekte (HSMN-X). Voor hij niet meer kon lopen was hij filmmaker en nu gaat hij op reis met zijn rolstoelcamera. Hij maakt de film met de bevriende documentairemaker Wilko Bello.

De reis zal vier maanden duren en eindigt bij de vuurtoren van Fisterra, waar het laatste paaltje van de 'camino de santiago' staat. Vroeger was dit het meest westelijke punt van de wereld, het einde van de wereld. Dit is symbolisch voor de overwinning van de handicap. Maarten: 'Als je naar het einde van de wereld kan in je rolstoel, kan je overal heen'.
De elektrische rolstoel is 'de benen' van de gehandicapte, en met die electrische benen moet het mogelijk zijn een normaal leven te hebben, net als iedereen. Maarten vertrekt 1 maart 2004 en gaat met 8 km per uur van de winter naar de zomer. Als hij in de namiddag geen begaanbaar dorp met toegankelijk hotel heeft gevonden of als de accus leeg zijn heeft hij een groot probleem wat mensen met autos, fietsen, wandelaars en lifters zich niet kunnen voorstellen. Elke dag is spannend pionierswerk.
Hij probeert zoveel mogelijk de traditionele pelgrimsroute te volgen om in de voetsporen van duizenden wandelaars te gaan.
proefopname

De eerste proefopnames waren een succes. Binnenkort zullen we een tweede draaidag hebben, om meer en betere shots te maken, lerend uit de eerste fouten. Een probleem is bijvoorbeeld het tegenlicht en het lage camera standpunt vanaf de rolstoel. Maar de rij-beelden zijn boven verwachting mooi! Dat beloofd veel goeds voor de film.

Mensen met een breedband verbinding kunnen hier een proeffilmpje downloaden. Het filmpje duurt 2 minuten en is 1.3 Mb groot, in Windows Media formaat.


gastenboek

 


 

 

hier kan uw advertientie staan

 

 

hier kan uw advertentie staan